Paulus Post

In een wip en zucht passeerde ook het derde trimester. Gelukkig bracht de zon de nodige warmte met zich mee, al was het misschien nog maar kortstondig, ze hield wel de belofte van zomer in.

Boeken bestellen

Het einde van het schooljaar staat ook gelijk aan de opstart van het nieuwe schooljaar. De aanschaf van de boeken voor het nieuwe schooljaar is belangrijk om goed van start te kunnen gaan.

Olifantentandpasta

Een mooie afsluiter van dit wetenschappeljke jaar in de basisoptie wetenschappen. Samen met de leerlingen maakten we olifantentandpasta. 

Gouden medaille

Sint-Pauluscollege Wevelgem is 1 van de 355 scholen die dit jaar deelnamen aan de Junior Wiskunde Olympiade, 75 leerlingen van de 8375 deelnemers zijn onze leerlingen uit de 2de graad, 3 van hen gingen door naar de tweede ronde.

Themadag

Dit schooljaar vielen al heel wat activiteiten in het water ten gevolge van de coronacrisis.

Ontharding

De eerste spadesteek is een feit, de eerste vierkant meter is onthard. Het straatbeeld van de Deken Jonckheerestraat zal er binnen hier en drie jaar helemaal anders uitzien.

Mentaal welzijn

Sint-Pauluscollege Wevelgem gaat mentaal welzijn leerlingen meten aan de hand van emoji's.

Schoolrestaurant

Vandaag mocht de directeur samen met de burgemeester officieel het nieuwe restaurant openen. Onze leerlingen konden onmiddellijk genieten van de frietjes die op het menu stonden.

#whatliftsyou

De Amerikaanse Kelsey Montague maakt street-art (kunst op straat) in de vorm van positieve muurschilderingen met acrylverfmarkers. Ze plaatst er telkens de hashtag #whatliftsyou bij. Dat betekent: “Wat geeft jou vleugels ?”

Paaseierenraap

In SPWe kwam de paashaas al vroeger piepen. De leerlingen konden aan de hand van rebussen, woordzoekers en QR-codes een geheime locatie op school vinden.

Dikketruiendag

Dinsdag 9 februari 2021 stond officieel in het teken van de Dikketruiendag. Tijdens die dag wordt er meer aandacht geschonken aan de opwarming van de aarde en de biodiversiteit.

Tegen de vlakte

Afgelopen week stond het nog te schitteren in de koude winterzon. Vandaag gaat een stukje Wevelgemse geschiedenis tegen de vlakte.

CSI in de klas

De leerlingen van 3WET werden gevraagd de politie te helpen bij het oplossen van een misdaad. Wie heeft Katrien vermoord?

Gedichtendag

Vandaag start de Poëzieweek, vandaag is het ook gedichtendag.

Digitale infoavond

Op dinsdagavond 26 januari 2021 vond de digitale infoavond van Scholen aan de Leie plaats.

Contact

Deken Jonckheerestraat 16/1
  8560 Wevelgem
056 41 42 76
secretariaat@spwe.be

Sociale media