Hologram

In de les STEM maakten we vandaag een echt hologram.

Landenbeurs

Tijdens de landenbeurs waanden we ons even op andere oorden. Onze leerlingen uit de richting Moderne Talen - Wetenschappen stelden allerlei landen op een creatieve manier voor.

Boekreceptie

Tijdens de les Nederlands toverden leerlingen uit 4STWa, 4ECO5 en 4LAT hun gelezen boek om tot een voorstelling.

Halloween

Op vrijdag 29 oktober werd SPWe in een Halloweensfeer gehuld. Alle leerlingen mochten griezelig verkleed naar school komen en ook de leerkrachten zetten hun beste beentje voor.

Halloween 2B

Moa –ha-ha! Halloween, een feest dat in Engelstalige landen gevierd wordt, verdient natuurlijk aandacht in de Engelse les. In 2B1 en 2B2 kregen de leerlingen verschillende opdrachtjes.

Cours de gym

De les Frans gecombineerd met de les lichamelijke opvoeding. Tijdens de les Frans moest elke leerling twee turnoefeningen uitwerken en de groep moest de instructies opvolgen.

Wereldwinkelproducten

In de lessen Economie en Organisatie leren we over eerlijke handel en spreken we vaak over de Oxfam Wereldwinkel.

Natuur en ruimte 1B

De leerlingen van 1B mochten deze week in de les natuur en ruimte zelf ondervinden of een bodem snel water door laat of niet.

Back to the climate

Op zondag 10 oktober 2021, dat is vandaag, wordt Back to the Climate georganiseerd. Dit is een actie waarbij men de milieu- en klimaatproblemen wil aankaarten.

Sprintdictee

De leerlingen van 1A3 deden deze week een sprintdictee in de les Nederlands.

Sportdag

Afgelopen donderdag was het sportdag op onze school. De leerlingen zwermden uit naar alle verschillende windrichtingen om een sportieve dag te beleven.

Sociale wetenschappen

In de module Sociale Wetenschappen genoten onze leerlingen van het eerste jaar en de bewoners van het WZC Sint- Camillus van een wandeling in het zonnetje.

Verbonden

Alle klassen maakten kennis met het nieuwe pastorale jaarthema 'De kracht van verbinden'. Via woord en beeld kregen de leerlingen (per klasgroep) wat input bij dit thema.

Oefencross

Het veldloopseizoen staat weer voor de deur. Afgelopen woensdag trainden onze leerlingen dus alvast hun loopspieren.

Eerste schooldag

We verwelkomden niet alleen bekende gezichten van vorig jaar. Ook 205 leerlingen in het eerste jaar maakten vandaag de stap tussen lager en secundair.

Plechtige opening

Niet zomaar een eerste september in het Sint-Pauluscollege. Vandaag schreven we geschiedenis.

Contact

Deken Jonckheerestraat 16/1
  8560 Wevelgem
056 41 42 76
secretariaat@spwe.be

Sociale media