Tweede leerjaar B

< terug naar overzicht.

De leerlingen uit 1B of de leerlingen die na 1A kiezen om verder op een aangepast tempo de leerstof te verwerken vinden hun weg in het tweede jaar B. Naast de twintig uren basisvorming krijgen de leerlingen tien lesuren basisopties en vullen die aan met twee lesuren uit de keuzemogelijkheden die wij aanbieden. 

 

20 lesuren algemene vorming

Engels 1 STW001
Natuur en ruimte 1
Maatschappelijke vorming 2
Frans 2
Lichamelijke opvoeding 2 STW002
Nederlands 3
Godsdienst 2
Wiskunde 3
Beeld 1 STW003
Techniek 2
Muziek 1
Totaal 20

 

10 lesuren basisopties (2 verschillende modules, elk 5U per week)

Economie en organisatie

In de basisoptie economie en organisatie staat economie tot leven brengen centraal. We plaatsen leerlingen in de rol van consument en laten hen met deze bril kijken naar de bedrijfswereld, de financiële wereld en de overheid. Daarnaast wakkeren we de ondernemerszin aan en laten hen voelen welke taken een ondernemer moet vervullen. Er wordt ruim tijd voorzien om het economisch leven in de dagelijkse praktijk te ervaren. Een goede keuze voor leerlingen met een neus voor zaken doen.

Maatschappij en welzijn

In de basisoptie maatschappij en welzijn verkennen de leerlingen hun rol in de samenleving en hun relatie tot de anderen in die samenleving. Ontwikkelen van sociale vaardigheden is een eerste belangrijke focus in dit pakket. Daarnaast wordt er gewerkt rond drie gebieden uit het domein welzijn: lichaamszorg (het eigen lichaam en welbevinden), lifestyle (interieur, sfeerschepping, vormgeving en mode) en voeding (gezonde maaltijden samenstellen en bereiden). Naast de theoretische insteek wordt er ruim tijd voorzien om de kennis toe te passen in de praktijk.

 

2 lesuren differentiatie

Voor het differentiatiepakket kan je kiezen voor een uitbreiding (2 uur per week) van de basisoptie maatschappij en welzijn of voor een uitbreiding (2 uur per week) van de basisoptie economie en organisatie.

Maatschappij en welzijn

In de keuzemodule maatschappij en welzijn gaat de aandacht naar de gezonde dagdagelijkse voeding. Je leert er gezonde, eenvoudige en smaakvolle gerechten klaarmaken en opdienen. Dit alles doen we in een modern uitgeruste leskeuken. Je ontwikkelt verschillende keukenvaardigheden die je zeker later van pas zullen komen.

Economie en organisatie

In de keuzemodule economie en organisatie word je een ondernemer. Je zet een eigen zaak op en je leert er alle onderdelen van het ondernemerschap kennen. Daarnaast verken je alle economische aspecten van het dagelijkse leven. Als consument leer je hoe duur het leven is en hoe dat het gezinsbudget bepaalt.

< terug naar overzicht.

Contact

Deken Jonckheerestraat 16/1
  8560 Wevelgem
056 41 42 76
secretariaat@spwe.be

Sociale media