Zorg op school

Naar school komen jongeren om te leren, om zich te ontplooien en om te leven, samen met zovele andere mensen om zich heen. Dat is niet altijd zo vanzelfsprekend. Het lestempo, de moeilijkheidsgraad, de eigen beperkingen, relaties met medeleerlingen en leerkrachten of beslommeringen van thuis kunnen het een jongere moeilijk maken.

Zorgzaam omgaan met elkaar vinden we dan ook heel belangrijk, en iedereen kan daar toe bijdragen. Sommigen hebben een duwtje in de rug nodig, of extra nood aan een luisterend oor. De klassenleraars, de graadcoördinatoren, de opvoeders en de zorgcoördinator vormen een netwerk om er onmiddellijk voor iedereen te zijn als dat nodig is.

Andere leerlingen hebben het extra moeilijk door een leerprobleem als AD(H)D, dyslexie, dyspraxie, ASS… of een fysisch probleem als slechthorendheid, slechtziendheid,…. De zorgcoördinator is voor hen en hun ouders het eerste aanspreekpunt binnen de school. Daarnaast legt hij contacten en maakt hij afspraken met leerkrachten, CLB en het ondersteuningsnetwerk om die leerlingen zo goed mogelijk verder te helpen. Hij organiseert ook de zorgklas tijdens de proefwerken zodat die leerlingen ook de kans krijgen om goede resultaten te behalen.

De externe partner waar onze school, voor zorg, het meest mee samenwerkt, is het CLB-Leieland (www.clbleieland.be). Onze contactpersoon is Delphine Noyez. Als leerling en ouder kan je ook rechtstreeks met het CLB Leieland en met Delphine Noyez contact opnemen.

 

Zorgcoördinator Onthaler CLB Leieland
Vanoverbeke Ramses Noyez Delphine

Ramses Vanoverbeke
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Delphine Noyez
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Deken Jonckheerestraat 16/1
  8560 Wevelgem
056 41 42 76
info@spwe.be

Sociale media